Schrijfbegeleiding


Schrijf jouw verhaal!

Beeld: Jeannette Huisman

Voor wie?

Ben je ambitieus, (her)schrijf je veel, ben jij altijd bezig je tekst aan te scherpen? Wil je graag iemand van buiten die ernaar kijkt?

Elke schrijver heeft haar eigen schrijfproces. Een goed of slecht proces bestaat niet. Maar als je weet hoe jouw schrijfproces werkt, kun je je schrijven optimaliseren.
Mijn specialiteiten: Het aanwakkeren van jouw creatieve proces,  het herkennen van jouw eigenheid: jouw specifieke vertelstem, onderwerp, en de vorm waarin jij je verhaal zou kunnen gieten. 
Als je afdwaalt van wat je wilt zeggen, te veel zijpaden inslaat, ben ik er om je te bevragen en je dichter bij je thema te brengen.
Mijn kritiek is opbouwend,  maar ook eerlijk. De kwaliteit van een tekst staat bij mij altijd voorop.
Na één pagina kan ik zien waar het aan schort, wat je nog te leren hebt, wat je nodig hebt om je verder te ontwikkelen als schrijver en kan ik je helpen door een traject op maat te maken.
Ook moedig ik je graag aan een stapje verder te gaan in je schrijven dan je feitelijk zou willen doen. Zodat je uiteindelijk ook opschrijft, wat jij te zeggen hebt!

Maak van jouw persoonlijke ervaringen literatuur. Heb jij iets meegemaakt in je leven waar je graag een verhaal van wilt maken?  
Het kan helend werken om ‘dat wat je niet onder controle hebt’ ter hand te nemen en er - met taal -richting aan te geven. En vorm. En perspectief. 
Om er iets van te maken: iets anders, iets nieuws. En het zodanig op te leren schrijven dat jouw persoonlijke verhaal een universele betekenis krijgt.


Wat is schrijven?

Schrijven is proberen het onzegbare in woorden te vatten en op papier te zetten. Als je het gewoon kon vertellen, zou je dat namelijk wel doen. Veel makkelijker.

Schrijven is spelen met taal. Observeren. Ordenen. Vormgeven.

Schrijven is techniek. Zelf meters maken. Lezen hoe anderen het doen. Hoe maak je een dialoog?  Wat maakt een verhaal spannend? Welk vertelperspectief kies je? Waarom valt of staat alles bij perspectief?

Schrijven is op een nieuwe manier naar de wereld om je heen kijken. Andere werelden creëren. Verhalen maken van werkelijk álles wat er maar in je zit.  

Schrijven is ook dúrven gebruiken/aanboren/onderzoeken wat er allemaal in je leeft. Hoe meer je van je ervaringen/gedachten/emoties durft te gebruiken, hoe breder tenslotte je palet. 

Het maakt als je schrijft niet uit of je alleen je fantasie wilt gebruiken, graag autobiografisch te werk gaat, of iets daartussenin. Het komt allemaal voort uit dezelfde bron: jij.

Wat kost het?

Uurtarief  €80,- 
Je kunt losse uren afnemen of een kort- of langdurend traject ingaan (3 of 6 maanden) 
Neem contact met me op voor meer informatie. We stemmen het traject af op jouw specifieke wensen.

Voorbeeld trajecten

± 1,5 uur  € 120, - 
* jij levert een tekst/fragment/verhaalopzet van maximaal 1500 woorden in. 
*je krijgt schriftelijk feedback.

3 maanden ±  € 750,- 
* met twee online contactmomenten van max één uur. Aan het begin en einde van het traject.
* je levert drie keer tekst in ter beoordeling  (maximaal 2000 woorden per tekst), 
* je krijgt schriftelijk feedback 

6 maanden ± € 1450,-
* met vier online contactmomenten van max één uur. 
* je levert zes keer tekst in ter beoordeling (max 2000 woorden per tekst)
* je krijgt schriftelijk feedback 
* kort leesverslag.

Bedragen zijn exclusief BTW

deel deze pagina